Sådan vælger du den rette sengerand

En sengerand er noget som alle med små børn kommer til at have i sit hjem. En sengerand beskytter nemlig imod tremmerne så de små ikke kommer til at sidde fast i mellem tremmerne når de ligger og sover. Det giver ligeledes tryghed for de små, da det er en form for krans som omkring dem.

Stort udvalg i butikkerne

Det kan være rigtig svært at vide hvilken sengerand det er man skal vælge, når man er nye forældre. Der findes vel omkring 30-40 forskellige børne brands som netop laver sengeranden i alle mulige forskellige former og diverse motiver.

Du finder blandt andet de traditionelle som måler 60 cm i højden, 120 cm i længden og 3-5 cm i tykkelsen. De er 120 cm lange på grund af det netop passer med alle almindelige tremmesenge. Tykkelsen på de 3-5 cm gør at de kan stå selv, så man slipper for bindebånd eller knapper, som skal rundt om tremmerne.
Den anden type som du også finder, den er noget anderledes. Den er formet som en slange og hedder nærmere bestemt en sengerands slange. Disse er noget mindre i højden – ca 10 cm. Den er nogenlunde samme længde som den almindelige. Fordelen ved denne er at de giver beskyttelsen, men også muligheden for at de kan sove med den når de bliver lidt større. Den kan også bruges når de små skal lære at sidde, da den kan ligge for sig selv og give støtte i ryggen.

Efter min mening er den ene ikke bedre end den anden, men min opfattelse er at mange faktisk køber en af hver og bruger dem på samme tid. Når de når en større alder piller mange den almindelige sengerand ud og kun bruger slangen indtil, de skal op i en junior seng.

Mange forskellige mærker

Der er ikke noget mærke som er bedre end andre. De alle sammen laver dem stor set ens. En af de små forskelle du kan finde er om stoffet som omgiver selve sengeranden er økologisk eller ej. Stort set ingen, hvis der overhoved findes noget, laver selve skummet inde i randen i økologiske materialer. Så når du skal vælge mærke, så gå efter den du synes der er flottest, for funktionaliteten er den sammen hele vejen rundt, hvilket er hovedårsagen til at man køber en sengerand.

Et par mærker som jeg kan nævne, som laver sengerande:

Farverige:

  • Småfolk
  • Sebra
  • Roommate
  • Done by Deer

Mere duschet

  • Cam Cam
  • Soft Gallery
  • Wheat
  • Ferm living

Prisen er ens hele vejen rundt

Priserne er faktisk det samme uanset hvilket mærke vi har kigget på. Den lægger på 599,- til 649,- og så kan der komme noget fragt på nogle af dem, afhængigt af hvor du køber den henne. Dem som koster 649,- er typisk dem som er økologiske, men det er ikke 100% sikkert, så tjek lige produktbeskrivelsen på sengeranden før du lægger den i kurv, hvis du vil have den økologisk.