Måder at gøre oprydningen af legetøj nemmere på

Har du nogle børn, som elsker at lege med legetøj, men som også er rigtig gode til at rode? De fleste, som har børn, er helt sikkert også klar over, hvor meget det rent faktisk kan rode, efter der lige er blevet leget en hel dag. Og selvfølgelig er det hyggeligt, men nogle gange hvis man også bare gerne have, at der er lidt roligt og opryddet, så man kan slappe helt af – for det er også hårdt at være forældre.

Derfor får du her nogle tips til, hvordan du kan gøre oprydningen af børnenes legetøj lidt nemmere, så der stadig kan blive leget en masse i huset, samtidig med at der ikke altid roder over det hele.

Hav nogle kurve stående

Et rigtig godt tip, hvis man gerne vil få oprydningen overstået hurtigt, er at have en masse kurve stående. Med disse kurve kan man hurtigt få smidt alt legetøjet op i dem, og det behøver faktisk ikke at tage meget mere end 2 minutter – selvfølgelig alt afhængig af hvor meget der er blevet rodet.

Denne løsning er især god, hvis man i forvejen ikke har så meget styr på legetøjet, og at det i forvejen bare ligger i forskellige kasser. Hvis man derimod har inddelt legetøj i bestemte kategorier, så kan der måske godt gå lidt rav i den, hvis man pludselig begynder at blande alt legetøjet i forskellige kasser. Men det er alligevel en god løsning, hvis det bare skal væk hurtigt.

Lav et legerum

Der er også en anden måde at gøre det på. Man kan nemlig aftale med børnene, at alt leg med legetøj skal foregå i et bestemt rum. Det kunne selvfølgelig være børnenes værelser, men man kan også lave et legerum. På den måde skal man faktisk aldrig bekymre sig om, om stuen eller køkkenet bliver fyldt op med legetøj – for det kommer simpelthen ikke til at ske.

Men hvis du og din partner synes, at det er hyggeligt, at der også er fyldt med legetøj i stuen en gang imellem, så er dette selvfølgelig ikke løsningen for jer. Og få børn er det også meget dejligt at vokse op i et hjem, hvor det er i orden at rode nogle gange.

Snak med børnene

Nu er det heldigvis også sådan, at det er en rigtig vigtig del af børnenes opdragelse, at de også lærer at tage ansvar for sig selv, og det kommer netop til din fordel. For hvis du har en ide om, at du rent faktisk har nogle børn, som godt kunne vænne sig til at rydde deres legetøj op, når de er færdige med at lege, så er det, den perfekte løsning.

Så prøv eventuelt at sætte dig ned dine børn og snak med dem om, at man altid skal huske at rydde op efter sig selv – ligesom de sikkert også er vant til fra børnehave, skole eller fritidsordning. Faktisk kan dette være den helt perfekte løsning, som gør det muligt for børnene at få leget en masse, samtidig med at de lærer noget om gode manerer og ansvar.