Køb kun møbler med høj salgsværdi

Boligindretning kan være et stort puslespil at få til at gå op. Det kan tage tid at finde de rette møbler til hjemmet. Men i din jagt på de helt perfekte møbler, er der en ting, du bør være opmærksom på. Det er nemlig en særligt god idé, at du tænker på møbler som en investering, hvilket der er flere grunde til. Herunder kan du læse meget mere om møbelinvestering.

Gå efter moderne klassikere

Hvilke møbler kan ses som en sikker investering? En af hovedreglerne i henhold til møbelinvestering er, at du går efter de moderne klassikere. En moderne klassiker er tidløs i sit design. Mangler moderne klassikere blev skabt tilbage i 50’erne og 60’erne, og de holder stadig.

Investering i danske møbler

Som du måske allerede ved, at vi danskere verdenskendte for vores møbeldesign, og netop derfor kan dansk design ses som en investering. Det er altså både inden for landets egne grænser og i udlandet, at dit møbel vil kunne gensælges til en høj værdi.

I Danmark har vi takket være vores tradition for et tæt samspil mellem snedkere og arkitekter fremskaffet nogle af verdens mest kendte træmøbler. Dansk design er derfor tit kendetegnet ved at være møbler med stel af træ. Dog har de nyere danske designere, som også har været med til at definere dansk design inden for de sidste tyve år, også arbejdet med metalstel.

Her er nogle eksempler på kendte designere, hvis møbler er en sikker investering:

  • Arne Jacobsen
  • Børge Mogensen
  • Finn Juhl

Folkestolen af Børge Mogensen er en dansk klassiker, som er til at betale, om end du stadig får et designermøbel i høj kvalitet. Som navnet også antyder er stolen designet til folket. Folkestolen er en af de mest købte stole i Danmark, og dermed en god investering, da du altid vil kunne gensælge stolen.

Arne Jacobsens møbler ligger i en lidt dyrere ende, men dette skyldes også, at møblerne ikke falder i værdi. Faktisk er flere Arne Jacobsen stole steget i værdi over en rum tid, og derfor gør mange en investering ud af Arne Jacobsen. En af de mest populære stole hedder ’Ægget’, som kan fås i mange forskellige udgaver.

Finn Juhl var både uddannet møbelsnedker og arkitekt og designede mange ikoniske møbler. Han er en af de danske arkitekter, der har formået at få meget opmærksomhed fra udlandet. Hans stole er bl.a. særligt populær i Japan.

Gør et sikkert køb fremfor at vælge en hurtig løsning

Brug hellere lidt ekstra tid på at finde de helt rigtige møbler. Det er vigtigt, at du er sikker på din investering og tilfreds med den. Netop derfor skal du have gjort din research inden for at vide, at du har et designermøbel, der er betegnet som en såkaldt moderne klassiker.

Med boomet af snedkere og aspirerende designere, kan du nemt finde flotte designs, som koster dyre domme, men det er altid smartest at satse på en i forvejen etableret designer, hvis du skal gøre en investering ud af dit køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *