Idéer til sæsonklargøring af din altan

Når foråret og sommeren nærmer sig med det lune vejr og de lyse aftener, bliver det endnu en gang tid til at klargøre sin altan til en sæson, hvor man rigtig kan udnytte muligheden for at være udendørs. Men hvordan skal man nu gribe det an, efter efterårsblæst og vintersne højst sandsynligt har sat sit præg? Det kan måske være en smule svært at regne ud, hvordan man forvandler en grå og øde altan til et solskinsparadis – med svaret begynder med indretning, udsmykning og at tænke en smule ud af boksen. En altan kan rent faktisk blive mindst lige så hyggelig og personlig som en stue eller et andet værelse inde i selve lejligheden – det handler blot om at få de rette konstruktive idéer til indretningen, der også kan føres ud i livet udendørs. Se altan ideer online her.

Planter giver nyt liv på din altan

For det første må planter siges at høre til på en altan – hvad enten den er stor eller lille. Hvis man er heldig og har en altan med masser af plads, kan man slå sig løs med urtepotter og plantekasser, hvor man kan gro både blomster og små grøntsager til eget forbrug. Det er blevet vældigt populært i de seneste år at have sin egen mini-udgave af en ”urban garden”, og det er da også en både brugbar og nydelig måde at udnytte sine udendørs kvadratmeter. Hvis man har en mindre altan, kan man ty til altankasser. Det vil pynte utrolig flot uden at optage al pladsen, og man kan sætte sit eget præg på altanens vækst, når man vælger at udsmykke med sine yndlingsblomster.

Stearinlys, puder og tæpper skaber hygge på en altan

Man behøver ikke udelukkende at have ting på altanen, der kan klare at være udendørs i al slags vind og vejr. Hvis man har et par stole, et bord eller en lille bænk som basis, kan man sagtens tage alverdens indendørs interiør med sig ud – og ind igen, når aftenen er ovre. Man kan nemt og hurtigt skabe en hyggelig atmosfære på altanen med stearinlys, store puder eller tæpper, der giver et personligt og unikt præg. På samme tid optimeres komforten, og man vil med garanti få rosende bemærkninger fra sine gæster, når de inviteres ud på en altan, hvis indretning står i forlængelse af lejlighedens øvrige stil og interiør.