Få dig en dværghamster som kæledyr, hvis du har en lille lejlighed

Hunden er menneskets bedste ven, og der er mange, der har nydt glæde af at have en hund, mens corona har været i landet. Dog har der også været mange, der ikke har haft mulighed for at anskaffe sig en hund, der har manglet de fordele, der er ved at have kæledyr, fordi det ikke var tilladt i lejligheden.

Er du en af dem, der ikke har haft et kæledyr under corona, fordi du simpelthen ikke har haft pladsen, så er du kommet til det rigtige sted. Løsningen er nemlig en dværghamster. Dværghamstre kræver ikke andet end dværghamsterbure og selvfølgelig den rette pleje og pasning.

En dværghamster passer ind i enhver lejlighed

Dværghamstrer er – som navnet antyder – ikke særligt store. Derfor er dværghamsterbure det heller ikke. Det er også grunden til, at du uden problemer kan have dværghamsterbure i en lille lejlighed, og dermed få dig et kæledyr, selvom du ikke har alverden plads.

Dværghamstret er måske ikke en hund, som du kan kæle med hele dagen og gå ture med, men det er alligevel godt selskab i en tid, hvor det kan være svært at holde humøret højt.

Og mange, der først har prøvet at have dværghamster, kan slet ikke få nok af dem igen.

Vælg det rigtige dværghamsterbur

Der findes mange forskellige dværghamsterbure, og det gør det kun sværere at vælge den helt rigtige. Dog er det en meget individuel sag, så med den rigtige hjælp fra personalet i butikken, bør det ikke være et problem.

Hvis du føler dig helt på bar bund, så tag eventuelt en veninde, en ven, en kæreste eller din mor med ind for at kigge på et dværghamsterbur. De ved, hvordan du bor, og de kan måske give nogle gode input med dig på vejen, så du vælger rigtigt første gang.

Det er også en utroligt god ide at spørge personalet. Forberede eventuelt nogle spørgsmål på forhånd og nogle forslag til mål – gerne flere, da de på den måde kan guide dig til den bedste mulighed.

Det skal du kigge efter, når du vælger dværghamsterbur

Der er nogle forskellige ting, som du med fordel kan kigge efter. Vigtigst kan det dog være at fortælle personalet i butikken om din boligsituation, så de kan guide dig til det rigtige valg.

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan buret ser ud. Det skal trods alt stå fremme, og det vil være mest æstetisk at se på, hvis det passer nogenlunde til din indretning. Det bør dog ikke være din førsteprioritet, da det bør være hamsterens velbefindende.

Størrelsen på buret er heller ikke ligegyldig af åbenlyse årsager. Hvis buret er for småt, så vil din dværghamster ikke trives, og hvis buret er for stort, så passer det ikke ind i din lejlighed. Dette er netop grunden til, at du bør snakke med personalet, da de kan guide dig til at tage de rette beslutning i denne type sammenhænge.