Det behøver ikke være dyrt at få et firma til at rense dine tagrender

Tagrenderne spiller en ganske vital rolle for din bygning, da det er tagrenderne, der sørger for at lede regnvand, slud og sne væk fra bygningen i stedet for ind i den. Derfor er det også helt afgørende, at du sørger for, at tagrenderne er rensede og har fri passage, så vandet kan løbe igennem. Det er derfor også værd at kaste penge efter en tagrenderensning, men det behøver faktisk ikke være meget dyrt.

Tagrenderensning pris – og hvad er inkluderet?

Én af fordelene ved at hyre et professionelt firma til at rense tagrenderne er, at du er sikker på, at rensningen er foretaget grundigt og til bunds, og at firmaet har tjekket tagrenderne godt efter. Når du hyrer et firma, sørger de nemlig først og fremmest for, at tagrenderne er rensede for grene, løse blade og kviste, ligesom de sørger for at rense efter for alger. Derefter tjekker de, at der er frit gennemløb, ligesom de efterser, om der er huller eller utætheder i tagrenderne. Endelig kan du også være helt sikker på, at de vil orientere dig, hvis tagrenderne generelt trænger til en udskiftning.

Men hvor ligger en tagrenderensning pris så? Det kan være svært at give et entydigt svar på, da det naturligvis afhænger fuldstændig af opgavens omfang, hvilken bygning der er tale om, og hvor meget tagrende der skal renses. Du kan dog regne med en pris på minimum 500 kroner og opefter. Sørg gerne for at indhente tagrenderensning pris hos flere forskellige firmaer, så du kan takke ja til det bedste af dem.

Kan du rense tagrenderne selv?

Hvis du synes tagrenderensning prisen er for høj, kan du i stedet vælge at rense tagrenderne selv. Det er ikke nødvendigvis anbefalelsesværdigt, da du får et bedre stykke arbejde ved at vælge et professionelt firma, ligesom det heller ikke nødvendigvis er helt ufarligt at gøre det selv. Men det er dog muligt at rense dem selv.

Du skal starte med at skaffe en stige og en tagrendeskovl. Skovlen kan du eventuelt selv lave ud af en gammel 1,5 liters sodavandsflaske, som du klipper bunden af. Dermed kan du bruge flasken til at skovle nedfaldne blade op med. Når du har fjernet alle blade, grene og kviste, skal du rense med algerens for at være sikker på, at tagrenderne er rene.

Dernæst skal tjekke, at der er fri passage ved at lade vandet løbe igennem tagrenderne. Husk også at tjekke efter, om nedfaldsrøret har den korrekte hældning, så vandet ledes væk fra bygningen.

Hvor ofte skal tagrenderne renses?

Tagrenderne skal renses cirka én gang om året og helst omkring løvfaldet i efteråret. Her er du nemlig sikker på, at alle blade er faldet af træerne. Når tagrenderne herefter er rensede, er de desuden helt klar til de store mængder vand, der kommer om vinteren.

Når du tænker på, at rensning kun skal ske én gang årligt, er tagrenderensning prisen en ret lille udskrivning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *